كيلو بطاطس
نصف كيلو لحم ضاءن من الفخده اوالكتف
بصلة كبيرة مقطعه حلقات
نصف كيلو طماطم مقطع حلقات
نصف معلقه شاى ملح
ربع معلقه شاى فلفل اسمر
كوباية ونصف ماء
طريقة التحضير
1- تغسل البطاطس وتقشر وتقطع حلقات متوسطه السمك
2- تدعك حلقات البصل بالملح والفلفل وتخلط مع البطاطس
3-تقطع اللحمه مكعبات اوقطع حسب الرغبه
4-يفضل ان تكون اللحمه مسلوقه نصف سليق
5- ترص البطاطس بالبصل والطماطم على هيئه طبقات ويوضع اللحم المقطع فى نصف الصنيه
بحيث تكون اخر طبقه من الطماطم
6- تضاف الماء او الشربه ثم يضاف ملعقه سمن على الوجه
7- تغطى البطاطس وتوضع فى فرن متوسط الحراره لمده ساعه
8- يرفع الغطاء قبل النضج بحوالى ربع ساعه حتى يحمر الوجه
تعليقات
إرسال تعليق