المقادير:
نصف كيلو سمك فيلية
نصف كيلو طماطم عصير
و4فلفل حار
و3بصلات وسط
كسبرة خضراء
كرات افرنجى
كرفس افرنجى
عصير ليمون
ثوم
التحضير
يتبل السمك الفيلية بالملح والفلفل
الطبخ
توضع طاسة على النار وبها الزيت ويقلى فيها السمك
يقطع البصل والفلفل على شكل شرائح
ويقطع ايضا الكرفس والكسبرة والثوم ويتم تحميرهم فى الزيت
وبعد ان تتم عملية التحمير يصب عليهم عصير الطماطم وعصير الليمون
ويضاف اليهم الملح والفلفل ويقلب جيدا
وبعد ذلك يوضع السمك الفيلية ثم يوضع فى الفرن
حتى يتحول لونة الى الذهبى
أرز السمك الصياديه
المقادير
كوب زيت نقى
و 4 بصلات كبيره
و5 كوب ارز
طريقه التحضير
نضع الزيت ونقطع البصل مكعبات صغيره حتى يسمر لونه
لأن حسب درجه لون البصل سيكون درجه لون الارز
ونضع خلطه السمك مع البصل
وبعدين نضع الماء بحسب مقدار الارز
وعليه نصف كوب ماء اخر والملح
حتى تغلى الماء ونضع الارز حتى يستوى
نصف كيلو سمك فيلية
نصف كيلو طماطم عصير
و4فلفل حار
و3بصلات وسط
كسبرة خضراء
كرات افرنجى
كرفس افرنجى
عصير ليمون
ثوم
التحضير
يتبل السمك الفيلية بالملح والفلفل
الطبخ
توضع طاسة على النار وبها الزيت ويقلى فيها السمك
يقطع البصل والفلفل على شكل شرائح
ويقطع ايضا الكرفس والكسبرة والثوم ويتم تحميرهم فى الزيت
وبعد ان تتم عملية التحمير يصب عليهم عصير الطماطم وعصير الليمون
ويضاف اليهم الملح والفلفل ويقلب جيدا
وبعد ذلك يوضع السمك الفيلية ثم يوضع فى الفرن
حتى يتحول لونة الى الذهبى
أرز السمك الصياديه
المقادير
كوب زيت نقى
و 4 بصلات كبيره
و5 كوب ارز
طريقه التحضير
نضع الزيت ونقطع البصل مكعبات صغيره حتى يسمر لونه
لأن حسب درجه لون البصل سيكون درجه لون الارز
ونضع خلطه السمك مع البصل
وبعدين نضع الماء بحسب مقدار الارز
وعليه نصف كوب ماء اخر والملح
حتى تغلى الماء ونضع الارز حتى يستوى
تعليقات
إرسال تعليق