التخطي إلى المحتوى الرئيسي

Lidl's pants: would you buy underwear from the discount supermarket chain?

Well, they feel great. They really do. They look OK, too; a sort of lighter, softer version of my usual Tactel pair in a natty jewel-green colour. It’s just the label inside that’s bothering me.
As a Woman of Britain, I usually buy my knickers from M&S, but today I’m wearing a pair from Lidl. Yes, the same Lidl that sells left-field jam and inexplicably na
It’s not surprising. When it comes to shopping, we have never been lazier. We go online, we click and collect – buying socks in supermarkets is completely normal. Tesco, Sainsbury’s and Asda are excellent at breaking into new markets, and Amazon is going after groceries. For much of the past decade, Florence & Fred (Tesco) and Tu (Sainsbury’s) sat in the top 10 most-used clothing retailers in the UK.
But given Lidl’s usual price point, and in light of the
Rana Plaza disaster, would you feel comfortable wearing Lidl underwear?
First things first: they don’t quite come under the fast-fashion remit in the Primark sense of the term. The garments are made from modal, a sort of rayon (AKA semi-synthetic cellulose fibre), and at £2.99 for two pairs of knickers they’re more expensive than most Lidl products.
What’s more, Lidl has worked hard to choose carefully sourced fabrics. The knickers, vests and socks are produced in Lenzing, a town between Salzburg and Linz in Austria. The fibres, which originally come from beech trees, are produced in a carbon-neutral way (thanks to some sort of oxygen-based chemistry process called Edelweiss. Obviously).
Their spokesperson said: “Lidl is committed to offering quality products at competitive prices across all our food and non-food ranges. Part of the way we do that is through economies of scale: Lidl buys products for 26 countries across Europe as a whole, which means we can get a better deal on price which we of course pass to our customers.” So that explains that.
A straw poll (I asked some friends) suggests that people will buy them. Sure, I had to force them to feel the fabric before telling them where they were from, but having done so, two out of three said they would buy them.
It sort of feels like the start of something. Is the fact that Lidl is resisting the temptation to sell four knickers for a pound a sign of the times? Is fast fashion (or democratic fashion, as Asda used to call it) over?
Probably not – Primark is going international in 2015, which suggests demand is still there. Tesco also had a go at ethical fashion in 2010 and, nice as the pieces were, it felt like a nod to going green rather than a movement.

Still, it’s a start – and like I said, they do feel nice.
med cereal and who as of Thursday, will be selling knickers, boxers, vests and socks.

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بالصور كيفية عمل طبقات كوكتيل عصير فواكه شكل رائع ومذاق أروع

مقادير طبقات كوكتيل عصير فواكه شكل رائع ومذاق أروع بالصور 2 كوب مانجا مثلجة 2 كوب فراولة(فريز) مثلجة 6 حبات متوسطة كيوي 4 حبات متوسطة موز 1 كوب من حليب نيسلي محلى 1 كوب ماء بارد كيفية عمل طبقات كوكتيل عصير الفواكه شكل رائع ومذاق أروع بالصور  أخرجي المانجا والفراولة المجمدة من المجمد أتركي المانجا والفراولة على طاولة المطبخ لمدة 30 دقيقة إلى أن تصبح لينة قليلا .  في  الخلاط الكهربائي ضعي المانجا و 4/1 كوب من حليب نيسلي محلى  و 4/1 كوب من الماء البارد شغلي الخلاط إلى أن يصبح الخليط ناعم يمكنك إضافة الماء حسب كثافة العصير التي ترغبينها . صبي عصير المانجا في الكؤوس التقديم. كرري الخطوة مع باقي الفواكه .  لتحصلي على طبقات الكوكتيل صبي العصير ببطئ كي تتكون لديكي طبقات مرتبة وألوان كوكتيل شهية .

طريقة عمل روستو اللحم المفروم

المقادير -كيلو لحم مفروم ناعماً -جزرتان مبشورتان -بيضة واحدة -لبابة رغيف فينو منقوع في بعض الحليب -نصف كوب كاتشاب -ملح -ملعقة صغيرة بهار أبيض -ملعقة صغيرة بهار مشكل -فصين ثوم مهروس -ملعقة كبير ة مسطردة (خردل) -بصلة متوسطة مبشورة -نصف كوب زيتون أخضر مقطع ناعم الطريقة يخلط اللحم مع الملح والتوابل والبيضة والكاتشاب والخردل وأنواع الخضار المذكورة والخبز المنقوع في الحليب. يرش الملح الإضافي حسب الحاجة،ينقل الروستو إلى ورقة ألمنيوم مدهونة جيداً بالزيت. ويلف مثل الإسطوانة (مثل عمود اللانشون) ونحكم لف ورقة الألومنيوم على الرستو ويوضع على صينية فرن موضوع بها قليل من الماء ويوضع بالفرن لمدة نصف ساعة أو حتى ينضج اللحم ثم نفك ورقة الألومنيوم وندهن الرستو بقليل من الكاتشب ونضعه بالفرن مرة أخرى ليحمر الرستو ويخرج من الفرن ويترك ليبرد قليلآ ثم يقطع ويقدم..

بالصور فقاص مالح وحار بأشكال ونكهات مختلفة

مقادير فقاص مالح وحار  500 غرام زبدة لينة بدرجة حرارة المطبخ4 بيضات  4 مثلثات من الجبن  ملعقة كبيرة خردل ( موطارد) ملعقة صغيرة ملح  1 مكعب من كنور  فلفل اسود  دقيق للعجن  طريقة تحضير فقاص مالح وحار بالصور تخلط كل المكونات جيدا ونضيف الدقيق للحصول على عجينة لينة  وتقسم الى 4 قطع القطعة الاولى تنسم بالزعتر مطحون وملون غذائي اخضر القطعة الثانية تنسم بالفلفل الحار الاحمر والملون الغدائي باللون الاحمر القطعة الثالثة تلون بالملون الغدائي الزعفران وتنسم بالحبة السوداء (السنوج) القطعة الرابعة تبقى كما هي  نشكل العجين كما نريد  بالنسبة للشكل المحربل ( الي عملته على شكل قضبان طويلة ) ندخله للمجمد حوالي نصف ساعة ليسهل علينا تقطيعه ويبقى شكله جيدا  يطهى الفقاص في فرن معتدل الحرارة اترككم مع الصور توضح أكثر طريقة التحضير وهذا الشكل النهائي لفقاص مالح وحار