المقادير
1كيلو ممبار
3كوب ارز
بقدونس مقطع صغير
شبت مقطع صغير
كسبرة خضرا مقطعه قطع صغيره
3بصلات
ملح
فلفل
كمون
3طماطم متوسطه الحجم
2ملعقه زبده
قليل من الشطه
طريقه تنظيف الممبار:
وتعتبر هذه اصعب مرحله في تحضير الممبار
اول حاجه تشيلى الدهن الموجود في الممبار وتضعي الممبار علي الحوض وتقلبيه علي الوجه التانى وتغسليه جيدا بالماء والملح ثم تقومى بجرده جيدا وحاولي ان تحافظي عليه وعدم تقطيعه واشطفيه جيدا وضعي عليه الما والملح واخل لمده ساعه وبعد ذلك اشطفيه
وتاكدى تماما انه لايوجد به مخاط وانه نضف تماما ورائحته حلوه وبعد ذلك قطعيه الي قطع صغيره او طول الاصبع
طريقه التحضير:
نقوم بغسل الارز جيدا ونضع عليه البقدونس والكزبره والشبت والملح والفلفل والكمون ونبشر البصل والطماطم ونضعهم علي الارز ونضع الشطه ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن ونحط الخلطه في القمع الي ان يمتلا الممبار الي ثلثه ثم بالضغط عليه براحه اليد حتي تتوزع الخلطه في الممبار كله ونقوم بوضع الحله علي النر وبها الماء وقليل من الملح ونضع الممبار في الماء الي الى ان ينضج يصفي من الماء ثم يحمر في الزيت
وهذه هى الصوره النهائيه
1كيلو ممبار
3كوب ارز
بقدونس مقطع صغير
شبت مقطع صغير
كسبرة خضرا مقطعه قطع صغيره
3بصلات
ملح
فلفل
كمون
3طماطم متوسطه الحجم
2ملعقه زبده
قليل من الشطه
طريقه تنظيف الممبار:
وتعتبر هذه اصعب مرحله في تحضير الممبار
اول حاجه تشيلى الدهن الموجود في الممبار وتضعي الممبار علي الحوض وتقلبيه علي الوجه التانى وتغسليه جيدا بالماء والملح ثم تقومى بجرده جيدا وحاولي ان تحافظي عليه وعدم تقطيعه واشطفيه جيدا وضعي عليه الما والملح واخل لمده ساعه وبعد ذلك اشطفيه
وتاكدى تماما انه لايوجد به مخاط وانه نضف تماما ورائحته حلوه وبعد ذلك قطعيه الي قطع صغيره او طول الاصبع
طريقه التحضير:
نقوم بغسل الارز جيدا ونضع عليه البقدونس والكزبره والشبت والملح والفلفل والكمون ونبشر البصل والطماطم ونضعهم علي الارز ونضع الشطه ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن ونحط الخلطه في القمع الي ان يمتلا الممبار الي ثلثه ثم بالضغط عليه براحه اليد حتي تتوزع الخلطه في الممبار كله ونقوم بوضع الحله علي النر وبها الماء وقليل من الملح ونضع الممبار في الماء الي الى ان ينضج يصفي من الماء ثم يحمر في الزيت
وهذه هى الصوره النهائيه
تعليقات
إرسال تعليق